Események betöltése
27
2019
január
vasárnap

Múzeumi digitális technológiák az oktatás és az élethosszig tartó tanulás szolgálatában (MDT90B)

január 27. - február 3.
  • Ez az esemény elmúlt.
Helyszín
Település neve: Szentendre
Cím: Sztaravodai út 75.
Szentendre, 2000 Magyarország

+ Google Térkép

A “Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001” projekt keretében kidolgozott szakmai továbbképzés ingyenesen végezhető el.
A jelentkezéseket belső elbírálási folyamat során rangsoroljuk, melynek eredményéről minden jelentkezőt írásban kiértesítünk.

Múzeumi digitális technológiák az oktatás és az élethosszig tartó tanulás szolgálatában (MDT90B)    A 378/2017. (XII. 11.) Korm rendelet alapján elindított nyilvántartásba vételi eljárás folyamatban van

Múzeumi digitális technológiák az oktatás és az élethosszig tartó tanulás szolgálatában (MDT90B)    Időpont, helyszín: 2019. január 28-31. – Szentendre

Múzeumi digitális technológiák az oktatás és az élethosszig tartó tanulás szolgálatában (MDT90B)    Óraszám: 90 óra

Múzeumi digitális technológiák az oktatás és az élethosszig tartó tanulás szolgálatában (MDT90B)    Képzési forma: blended (45 óra tantermi és 45 óra e-learning)

Múzeumi digitális technológiák az oktatás és az élethosszig tartó tanulás szolgálatában (MDT90B)    Csoportlétszám: 15 fő

Múzeumi digitális technológiák az oktatás és az élethosszig tartó tanulás szolgálatában (MDT90B)    Kiknek ajánljuk: felsőfokú végzettségű múzeumi munkatársak

A képzés haszna:
A képzés résztvevői a digitalizált gyűjtemények hasznát és hasznosíthatóságának eszközeit megismerve képessé válnak a digitális gyűjtemények gyakorlatban történő, iskolán kívüli és egész életen át tartó tanulást támogató hasznosítására, illetve a látogatók, továbbá a múzeumi dolgozók bevonására, participációjuk ösztönzésére. Ezzel hozzájárulnak az esélyegyenlőség biztosításához a hátrányos helyzetű települések vagy a múzeumok látóköréből gyakran kifelejtett személyek esetében.

Képzési tematika:
Digitális technológiák alkalmazása a múzeumokban: hazai és nemzetközi példák a digitalizált gyűjtemények hasznosítására, megvalósult digitális technológiára épülő alkalmazások tesztelése múzeumi digitális stratégiaalkotás, stratégia és konkrét alkalmazások tervezése saját intézmény számára.
Múzeumi gyűjtemények digitalizálása és hasznosítása: a közoktatásban, felsőoktatásban, felnőttképzésben, illetve látogatóknak nyújtott szolgáltatásokban, hazai és nemzetközi példák, módszertani útmutató a használatra, a felhasználás szerzői jogi kérdései a gyakorlatban, evaluációs módszerek múzeumokban.

A képzés teljesítésének feltételei:
részvétel a tantermi órák 90%-án, az e-learning tananyga 80%-os teljesítése, a képzés végén záródolgozat készítés

A képzés tartalmazza:

  • a képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítványt
  • az étkezést (büfé, meleg ebéd és vacsora) a képzés időtartamára
  • a szállást a résztvevők részére (kizárólag a Szabadtéri Néprajzi Múzeum szolgáltatói partnerénél)

Jelentkezési határidő: 2019. január 6.

Jelentkezéshez kattintson ide!

További információ:
Kertész Lilla
Telefonszám: +36 30 322 3673
E-mail: kertesz.lilla@skanzen.hu