Múzeumi konferencia Brightonban: a fenntarthatóság és a tolerancia jegyében

Múzeumi konferencia Brightonban: a fenntarthatóság és a tolerancia jegyében
2019 október 3-5 között Brightonban szervezi a Museum Association a múzeumi szféra egyik legnagyobb és legfontosabb konferenciáját ‘Sustainable and Ethical Museums in a Globalised World,’ (Fenntartható és etikus múzeum a globalizált világban) címmel.
A téma azokkal a körülöttünk zajló és  kihívást jelentő változásokra – mint  az elöregedés, klíma változás, egyenlőtlenségek növekedése – reflektál, mellyel ha tetszik, ha nem a múzeumoknak is szembe kell nézniük.
A program szerint  a szervezők provokatív vitákkal, a változást segítő jó gyakorlatok bemutatásával, és aktivitásra inspiráló workshopokkal járják körül a fő témát, ezek sorában első a Museum Association igazgatójának  Sharon Heal-nek a  megnyitó beszéde.‘Museum activism in an age of intolerance’ (Múzeumi felelősségvállalás egy intoleráns korban) címmel.
A rendkívül széles palettán mozgó program bővelkedik gondolkodásra és elgondolkodásra ösztönző paradigmaváltó előadásokban, workshopokban, körüljárva péládul az alábbi témákat:  ‘Weaning ourselves off fossil fuels: clean energy for museums’ (a múzeumok megújuló energia használatáról), ‘What next for the postcolonial museum?’ (a poszt-koloniális múzeumok jövőjéről), Museum ethics in the #MeToo era (a múzeumok felelősségvállalásáról a MeToo korában), vagy a Sticks and stones: bullying in museums (a gyerekek egymás közötti zaklatását hogyan segíthet kezelni a múzeum).
Még néhány izgalmas előadás a teljesség igénye nélkül: Az “Exploring conflict now”című kerekasztal beszélgetésben a résztvevők arra keresnek választ, hogy a hamis hírek és komplex konfliktusok világában a múzeumoknak hogyan kell közösségi terekként pozícionálniuk magukat, nyilvános vitahelyszínné válniuk a problémák felismerése és a világ jobb megértése érdekében.  A személyes karrier és szakmai előmenetel elképzelhetetlen külső és belső kapcsolatok építése nélkül. A “Networking naturally” című workshop gyakorlati útmutatót és tippeket kínál a hálózatosodásra.
Ebben az évben a konferencia házigazdája Subhadra Das, történész, komikus és az UCL Culture kurátora.
A konferencia ingyenes gyakorlat-orientált szemináriumokat is kínál az érdeklődőknek, melyek remek lehetőséget teremtenek a szakmai kapcsolatok építésére, jó gyakorlatok megismerésére.
Jelentkezés és bővebb információ: