Nagy Anikó

Munkácsy Mihály Múzeum

Békéscsaba, Békés megye

Nem értünk rá tanulni, mert folyton tanítottak.

                                                             (Karinthy Frigyes)

Karinthy gondolata lehetne a mottója a múzeumpedagógiában megvalósítani kívánt céljaimnak. A múzeum a tanulás olyan- nem direkt- színtere kell, hogy legyen, ahol az információ kötetlen formában, élményszerűen éri el a múzeumlátogatót. Az élethosszig tartó tanulást segíteni a múzeumpedagógiában szükséges jó, ezáltal válik a múzeumlátogatás teljes élménnyé. Ehhez kapcsolódóan szeretnék minél több tartalmas programot kidolgozni, valamint hasznos együttműködéseket létrehozni mind közoktatási, mind kulturális intézmények bevonásával.

2006-ban végeztem a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz- művelődésszervező- média szakon. Három éven keresztül tanítottam a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban. Párhuzamosan a helyi művészetoktatási intézményben tartottam rajz/ fotó szakköröket.

2010-től vagyok a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum munkatársa. Múzeumi pályafutásomat teremőrként kezdtem meg, majd gyűjteménykezelőként kaptam bepillantást az intézmény rendkívül gazdag képző- és iparművészeti anyagába, ezt követően 2012-től tagja lettem a közművelődési csoportnak.

Jelenleg rendezvényszervezéssel, múzeumpedagógiával, grafikai tervezéssel foglalkozom.

Végzettség
rajz szakos tanár, alkalmazott grafikus, művelődésszervező

Elérhetőségek

Leave a Reply