Szatmári Csilla

Móra Ferenc Múzeum

Szeged, Csongrád megye

2002-től dolgozom a Móra Ferenc Múzeumban, mint közművelődési munkatárs.
2009-től a Kommunikációs és közművelődési osztályon belül mint Közművelődési csoportvezető, 2016. júliusától mint osztályvezető koordinálom a közművelődési feladatokat.

Feladataim közé tartozik a kiállítások szervezése, kivitelezése, működtetése,  rendezvények szervezése, lebonyolítása, ezek kommunikációja, múzeumpedagógia koordinációja, az iskolákkal, önkéntesekkel való kapcsolattartás, pályázati – és  közönségkapcsolati tevékenység.

Célom a múzeumunk kiállításaival és rendezvényeivel intézményünk szegedi kulturális és tudományos szerepét erősíteni. Célom, hogy közönségnek színvonalas és minőségi kultúrát közvetítsünk.

Az általam irányított csapattal közös célunk, hogy a látogatók a múzeumban jól érezzék magukat, szórakozva tanuljanak, új tapasztalatokra, tudásra tegyenek szert, kellemes élményekkel távozzanak.

Időszaki kiállításaink szervezésénél fontos szempont, hogy széles érdeklődői rétegeket szólítsunk meg. Alapvető követelménynek tartjuk, hogy a kiállításon bemutatott anyag és annak kivitelezése magas színvonalú legyen. E célból igyekszünk maximálisan kihasználni a nemzetközi együttműködésben rejlő lehetőségeket, valamint a hazai múzeumokkal való partneri kapcsolatainkat.

Törekszünk arra, hogy a közönségnek betekintést engedjünk a múzeum falai között működő tudományos munkába, hogy a múzeumról alkotott elképzelés ne csak a kiállításokra szűküljön, hanem egy komplex művészet, tudomány, élmény elemekből épülő kép legyen.

Egyéni szakmai célom a múzeumok közti szakmai kapcsolatok erősítése, nemzetközi kiállítási projektekben való részvétel, kiállítások vándoroltatásának megszervezése.

Végzettség

matematika – rajz szak, múzeumpedagógia szak

Társadalmi tevékenység

2015-től az ICOM Nemzeti bizottság tagja vagyok

Szakmai elismerés

2014.  Tömörkény díj

A fáraók Egyiptoma című kiállítás szervezésében végzett munkáért, a kiállítás koordinációjáért a Móra Ferenc Múzeum közössége szavazás alapján döntött a díj adományozásáról.

Elérhetőségek

Leave a Reply